Begravning

En stor händelse i människans liv är den sista anhalten, begravningen.

Att samlas inför en begravning är ett tillfälle att träffa nära och kära för att sörja och ta ett sista farväl av den avlidna. Som med alla tillfällen så är det endast minnen som återstår och att ha kvar bilder ifrån en begravning kan hjälpa till i sorgearbetet och minnas tillbaka på en fin ceremonin.

“Vi anlitade sanna för att ta bilder på våran dotters begravning. Under en sån stund vill man kunna släppa all press och fokusera på nuet. Ta bilder är inget man har ork till eller ens tänker på då sorgen är så stor. Med ditt jobb fick vi med allt ifrån små saker på dekorationer till blommor. I efterhand är bilderna ovärderliga.”


planera en begravning


När jag tänker begravning så får jag upp en bild av en kista, tårar och något som är väldigt jobbigt och tungt. När min svärfar avled och vi anlitade begravningsbyrån så träffade vi en person som vände mina fördomar helt. Hon uppmanade oss att tänka fritt och utanför "normerna" för att vi skulle få så som vi ville ha det. Min svärfar var en riktig jaktkarl som kunde prata timmar om grisjakt och harjakt. Så begravningen gick i skogs- och jakttema. Det var många som blev förvånade över hur vi hade arrangerat runt kistan, men även drog på munnen i ett leende och mindes honom som den han var. En jägare. Med detta vill jag säga att en begravning kan vara personlig och bli precis så som de anhöriga vill för att få ett så fint sista farväl som möjligt.


“Jag är så nöjd med Sannas bilder på min mans minnesstund. Bilderna är så stämningsfulla. Sanna har fotat mycket detaljer, sådant som man inte kommer ihåg när man är förlamad av sorg. Jag hade även bett om att hundarna skulle vara med på lite bilder. Även detta löste Sanna utan problem. Sanna är dessutom väldigt diskret när hon fotar. Man märker inte att hon finns där och fotar. Ett stort tack Sanna för dina fina foton som du på min mans begravning. De kommer att vara tungt men fint att kunna titta tillbaka.”


priser

Begravning 1H


Begravningsceremonin fotograferas med stor respekt för sörjande och den avlidne. Blommor, dekorationer eller andra minnesrelaterade saker dokumenteras på plats innan gäster anländer. Minnesstund med gäster.
Antal bilder 20-40st

4500:-

Ingår i alla bokningar


Diskussion om hur du vill ha din fotografering
Milersättning ingår inom 3 mil från Östervåla, därutöver 35:-/milen

.

Är det inte konstigt med fotograf?

För en del kan det kännas väldigt märkligt att ha med en fotograf under en så pass känslig och speciell stund som en begravning. Skillnaden mot ett bröllop eller dop så är inte fokuset under begravningen på människorna som är gäster utan snarare själva ceremonin och detaljbilder. Att ha bilder på de olika blomsterarrangemangen eller personliga detaljer är något som kan vara uppskattat att ha kvar efteråt då man i sorgen kanske inte orkar med att tänka på det runt om. Fotograferingen görs med stor respekt för personerna i sorg och gemensamt kommer vi fram till vad som är viktigt för just er.

Alla bilder som publiceras ifrån begravningarna här på sidan har familjerna gett sitt godkännande att få visas.


Bokningsförfrågan


Att skicka en bokningsförfrågan innebär inte att bokningen är bindande. Jag kommer återkoppla till dig snarast möjligen, ofta inom några timmar och därefter pratar vi igenom vad just du vill ha och har tänkt.

Håll koll i skräpposten då mejlen oftast kan hamna där! jag svarar som regel inom 24H från när du skickade!

När jag svarat på mejlet skickar jag en bekräftelse på sms!

FAQ

hur betalar jag?

Du får en faktura efter fotograferingen när du bestämt dig för vilken paketlösning och om extra tillval har gjorts. Fakturan betalas antingen via bank överföring eller via swish. Det finns även möjlighet att delbetala fakturan på 2 eller 3 månader utan extra kostnad.

om jag behöver avboka?

Självklart kan det hända saker i vardagen så senast 48h innan fotograferingen kan du avboka utan extra kostnad. Därefter debiteras fullt belopp.

Hur levereras bilderna?

Bilderna levereras högupplöst via Dropbox där du kan ladda ned till dator eller telefon.