Bröllop

Äntligen är det dags att säga JA till kärleken och lova varandra för evigt. Det är en utav dom största dagarna för många att gifta sig och förberedelserna är oändliga kan det kännas som. Men att ni kommit hit och hittat mig som bröllopsfotograf är snart något ni kan bocka av på eran lista! Jag strävar efter att bilderna jag levererar till er ska vara ljusa, romantiska och naturliga. Det ska inte vara krångligt att bli fotograferad. Min vision är att ni ska kunna titta tillbaka på era bröllopsbilder om flera flera år och fortfarande älska bilderna!

.

“Vi är så glada att du fotade oss på vår bröllopsdag! Vi är inte så bekväma med att stå framför en kameran men vi fick bra guidning utav dig både på provfotografering och på själva bröllopsdagen så vi båda kände oss mer avslappnade Du lyssnade och tog till dig utav våra önskemål och bilderna vi har fått är helt fantastiskt fina”vi är sjukt obekväma framför kameran!


Detta är något många utav mina brudpar säger till mig. Ett bra första steg är att vi bokar in en provfotografering. Då får ni träffa mig och ni får prova hur det känns att stå framför kameran. Det kan kännas stel och märkligt till en början men efter en liten stund brukar det släppa och ni kommer glömma bort att jag står och knäpper bilder i en rasande fart:) Jag hjälper er självklart under fotograferingen om ni önskar det och då kommer jag med enkla små tips för att ni ska känna er så bekväma och naturliga som det bara går.

“Sanna är en fantastisk fotograf, vi fick förmånen att ha henne under en hel dag vid vårt bröllop, trots att regnet öste så fort vi skulle fota så höll Sanna humöret uppe och hjälpte oss fånga helt underbara moment!
Sanna har ett öga för detaljer och hjälpte oss att slappna av framför kameran!
Bilderna sedan de talar för sig själva, de är perfekta! Vi kan verkligen rekommendera henne till alla som vill fånga den finaste dagen i livet!”


Reser du i hela landet?

Ja det gör jag! Milersättning ingår i priset och inget du behöver tänka på under bröllopsdagen. Dock är minsta paketstorlek 5h för bröllop längre bort än 2h från Östervåla.

lediga tider högsäsong 2024

maj


1 ledig tid

juni


1 ledig tid

juli


1 lediga tider

augusti


1 lediga tider

hur går det till?

Boka


För att ens börja så måste ni skicka iväg en bokningsförfrågan med det datum som ni tänkt gifta er på och vart det kommer vara någonstans. Därefter svarar jag allt som oftast inom 24h antingen via telefon/mejl. Grattis, datumet är ledigt! Vi behöver nu bestämma paketstorlek så att jag kan skriva iordning avtal och bokningsfakturan. 25% av summan betalas för att garantera datumet och först då är bokningen giltig. Äntligen är det tråkiga avklarat och nu kan vi blicka framåt mot det roliga!

innan


Innan bröllopsdagen händer det mycket bakom kulisserna . Förberederna för att börja reka platser inför porträttfotograferingen, kika på kyrkan/vigselplats, boka eventuellt hotell och boka in en provfotografering. Provfotograferingen är ett bra tillfälle för att ses och lära känna varandra, ni får prova att stå framför kameran för att få en känsla av vad vi kommer hitta på under bröllopsdagen. Kan inte en provfotografering göras så ses vi över ett zoom möte. Vi går igenom eran bröllopsdag ca 1-2 månader innan den stora dagen. Då pratar vi om färger, blommor, bröllopsfölje, önskemål mm. Helt enkelt ett tillfälle att strukturera upp dagen.

under


Under själva bröllopsdagen så vill jag att ni inte ska behöva tänka på mig eller på er själva. Släpp det till mig. Jag kommer hålla koll på att vi har god tid på oss, att vi får med alla bitar vi pratat om, jag kommer fånga dom där små detaljerna som ni har planerat i flera månader. Under porträttfotograferingen hjälper jag er att känna er avslappnade och att stunden vi har tillsammans blir rolig och minnesvärd. Jag pratar alltid med prästen/vigselförrättare innan det är dags dels för att presentera mig men även för att höra in eventuella önskemål om det är något jag inte får göra eller vara. Under resterande dag kommer jag smälta in och följa allt som händer.

efter


Dagen är klar och ni är nu gifta! Efter bröllopet börjar det stora jobbet för min del. Oftast kommer en tjuvtitt någon dag efter bröllopet så ni vet vad som väntar. Jag går igenom alla bilder flertalet gånger. Bilder sållas bort så som suddiga bilder, konstiga ansiktsuttryck, rena dubbletter eller bilder som helt enkelt inte håller måttet. Det brukar landa mellan 50-100 bilder per timme. När urvalet är gjort så redigeras alla bilder enligt min bildstil. Till slut är alla bilder redo för leverans och kommer då att levereras på ett personligt USB skapat just för er. Bilderna kommer även läggas upp i ett webbalbum så ni kan dela med er till era nära och kära.

Gallerier

Priser 2024

Brons ca 3h 10 900:-

Ett mindre paket som fångar det viktigaste under bröllopsdagen. First look är otroligt mysigt och en intim stund att ta med under porträtt fotograferingen och något jag alltid rekommenderar. Efter det tas porträttbilderna utifrån det vi kommit fram till. Vigseln fotas genom en dokumentär stil där jag fotograferar det som händer under vigselns gång. Jag försöker fånga olika vinklar och fånga dom små detaljerna som dyker upp. Efter vigseln fångar jag gratulationerna och alla kramar på bild. Något jag även brukar rekommendera är gruppbilder vid vigsel platsen så som alla gäster och olika typer av familjebilder.


Under lågsäsong oktober-mars 8 900:-

Silver ca 5h 14 900:-


Ett paket som rymmer mycket utav dagen. Allt som ingår i silver paketet ingår även här. Men vi kan planera om något då har vi har mer tid på oss. Antingen kan ni välja att jag är med under förberedelserna som brukar vara en mysig stund och något som blir väldigt fint på bild och eventuellt början på mingel. Eller så kan jag stanna till middagen börjar och fånga mingel innan middagen och början på middagen. Detta gör vi upp om innan om vad som passar er bäst.


Under lågsäsong oktober-mars 12 500:-

Guld ca 9h 24 900:-


Paketet som rymmer nästan allt! Allt från förberedelser till festligheterna börjar. Något som är väldigt uppskattat är att planera in en Golden hour fotografering under kvällens gång, dels för att det kan vara skönt att få en paus på 15 min men även för att ljuset i solnedgången är fantastiskt att fånga på bild! Det här paketet täcker in nästan allt


Under lågsäsong oktober-mars 20 900:-

Diamant ca 12h 34 900:-


Paketet som rymmer allt! Allt från förberedelser till festligheterna slut. Något som är väldigt uppskattat är att planera in en Golden hour fotografering under kvällens gång, dels för att det kan vara skönt att få en paus på 15 min men även för att ljuset i solnedgången är fantastiskt att fånga på bild! Det här paketet täcker in allt ni kan tänka er! Ni behöver inte välja bort eller kompensera något


I det här paketet ingår även ett exklusivt album med utvalda favoriter från eran dag!


Under lågsäsong oktober-mars 29 900:-

ingår i alla bokningar


-Provfotografering max 3 mil från Östervåla därutöver 35:- milen

-På bröllopsdagen ingår milersättning

-Personligt USB med era bilder på

-Görs inte provfotografering så ses vi på ett digitalt möte istället


Fotograferingstiden i alla paket är räknade på sammanhängande tid.

“Rekommenderas varmt. Lättsam, noggrann, med ögat för detalj. Våra bilder blev magiska”


vem är fotografen?


Jag heter Sanna och bor i Östervåla med min man och mina tvillingkillar födda -19 på en liten gård. Till vardags jobbar jag som skolsköterska på Tärnsjö och Harbo skola i Heby kommun. När jag inte jobbar eller fotograferar så tränar och tävlar jag med min häst Kickan i hoppning.


Jag fick min första systemkamera när jag var 18 år och wow så glad jag vart! Innan dess fyllde jag min dator med bilder från min kompaktkamera av varierande kvalité och då menar jag verkligen varierande kvalité... Åren gick och jag lärde mig att fånga dom där små sakerna som gör bilderna, du vet dom där bilderna man säger WOW om. Dom där små fantastiska sakerna som skiljer en dålig bild gentemot en bra bild. Jag fick mitt första uppdrag -17 och har sen dess gjort ett helt gäng med olika fotograferingar.


Jag älskar att fotografera bröllop och gravida! Människorna är allt som oftast glada, stolta och väldigt positiva. Som fotograf vill jag alltid lära mig att bli bättre. Jag ställer höga krav på mig själv och vill att bilderna som kommer tillbaka till er ska vara en bild ni älskar både idag och om 10 år. Jag jobbar för att ni ska känna er bekväma framför kameran och jag kan ge instruktioner om ni vill. Stunden vi har tillsammans ska inte generera i oro utan det ska vara en glad och härlig stund!

Foto: Bjurelidsfoto

Bokningsförfrågan


Att skicka en bokningsförfrågan innebär inte att bokningen är bindande. Jag kommer återkoppla till dig snarast möjligen, ofta inom några timmar och därefter pratar vi igenom vad just du vill ha och har tänkt. Är det så att inget utav paketen passar in så skriver du bara vad du har tänkt så kommer vi fram till något bra gemensamt!

Håll koll i skräpposten då mejlen oftast kan hamna där! jag svarar som regel inom 24H från när du skickade!

När jag svarat på mejlet skickar jag en bekräftelse på sms!

Att välja paket direkt är inte bindande utan endast en förvarning för mig vad du vill ha:)

FAQ

hur långt innan ska vi boka?

Populära datum går snabbast så vill ni ha ett specifikt datum rekommenderar jag att boka så snart ni har bestämt er. Då jag har heltids jobb också så tar jag inte allt för många bokningar per år.

Fota före eller efter vigsel?

Detta är en återkommande fråga och här gör alla som dom vill. Fördelen med att fotograferas innan vigsel är att smink och piff sitter där det ska och era gäster behöver inte vänta på er. Fördelen med att fotograferas efter är att nervositeten inför själva vigseln har släppt och ni är faktiskt gifta! Men vi kommer prata igenom och bestämma vad som passar just er!

vi kan inte olika poseringar eller hur man ska göra framför kameran!

Lugn! Jag hjälper er hur ni ska stå eller göra för att bilderna ska bli så bra som möjligt. Min vision är att ni ska kunna njuta och ha en avslappnad och mysig stund tillsammans och att jag bara blir en fluga på väggen som hänger mer. Har ni några egna tankar så är det bara att vi pratar om det så tar vi dom bilderna också. Det är eran bröllopsdag och det är ni som ska älska era bilder!

Hur många bilder ingår?

Gennerellt sätt "alla bra" vilket kan innebära ca 50-100/h. Allt beror på studen. Under vigseln så visar jag respekt för att det är en gudstjänst och fotograferar så mycket det går under musiken för att inte störa. Givetvis fångar jag dom viktiga stunderna endå.

hur betalar vi?

Innan själva dagen D så kommer ni få två fakturor. Dels en bokningsfaktura som ska vara betald inom 30 dagar från bokningstillfället för att bokningen ska vara giltig. Sen är den resterande fakturan senast 14 dagar efter vigsel men innan bildleverans. Betalning görs via banköverföring eller swish. Det finns även möjlighet att delbetala fakturan på 2 eller 3 månader utan extra kostnad.

Hur lång leveranstid är det för bilderna?

Mycket beror det på vilken säsong det är, men generellt mellan 4-6v efter vigsel har ni era bilder. Jag brukar alltid skicka några sneakpeak bilder inom några dagar till er.